Telefoonnummer

+31623434688

Email

Bertus@4bricks.nl

Openingstijden

Ma - Vr: 09:00 - 18:00

4Bricks en onderwijs: ondernemerschap en PWS

Scholen in het voortgezet onderwijs zien steeds meer het belang van ondernemerschap in. Landelijk worden diverse formules gehanteerd die afgestemd zijn op zowel de onderbouw als de bovenbouw van vmbo, havo en vwo. Ook in het mbo en hbo maken projecten op het gebied van ondernemerschap al deel uit van veel (met name economische) opleidingen. 

Binnen veel vakken staat vooral het aanleren van kennis, houding en vaardigheden van het betreffende vak centraal. Meer overkoepelende vaardigheden als onderzoekend vermogen, integratief denken, risicobereidheid, initiatief nemen, samenwerken en innovatie komen vaak maar beperkt aan bod. Ondernemerschapsprogramma’s verbinden deze vaardigheden met elkaar en spelen zo beter in op de zogenaamde 21th century skills. Een wendbare, zelfstandige en flexibele leerling en student die klaar is voor de beroepspraktijk staat centraal

4Bricks ervaart op basis van contacten met verschillende scholen een aantal knelpunten in het huidige aanbod:  

-er worden vaak kant- en klare formules ingekocht waarbij per leerling of student betaald wordt;

-de formules worden vaak alleen aangeboden aan leerlingen met een economisch profiel;

-er zijn relatief meer formules voor havo dan voor vmbo en vwo beschikbaar;

4Bricks is anders. Flexibiliteit staat voorop, het meest passende aanbod wordt in overleg met het docententeam samengesteld. 4Bricks gaat niet uit van het idee dat alleen jongeren met een economisch profiel goede ondernemers kunnen worden. Ook wie passie heeft voor bijvoorbeeld natuur, gezondheidszorg, techniek, welzijnswerk of de creatieve industrie is van harte welkom. Juist een mix van jongeren met verschillende achtergronden maakt het idee beter! Het is een andere manier van integratief en inclusief denken. Iedereen is ergens goed in, ook dat is werken aan duurzaamheid.

4Bricks heeft ervaring met het begeleiden van profielwerkstukken (PWS) in zowel het economische als het culturele domein. Op diverse scholen voor havo en vwo zijn de bouwstenen voor een goed onderzoek en onderzoeksplan uitgelegd en toegepast.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op, we helpen u graag verder