Telefoonnummer

06-234 34 688

Email

Info@4bricks.nl

Openingstijden

Ma - Vr: 09:00 - 17:00

Vanzelfsprekend beschikt 4Bricks over een pedagogisch-didactische bekwaamheid en bevoegdheid. Ook een VOG is beschikbaar.

Ondernemerschap

Scholen in het voortgezet onderwijs zien steeds meer het belang van ondernemerschap in en hebben daarbij gebruik gemaakt van de diensten van 4Bricks. Per school zijn op maat gemaakte programma’s ontwikkeld die leerlingen van vmbo, havo en vwo helpen bij het op de markt brengen van een zelfbedacht idee. De onderwerpen die deel uitmaken van de diverse trainingen zijn bijvoorbeeld:

-het uitvoeren van een marktonderzoek

-het kiezen van een doelgroep

-het samenstellen van een balans en resultatenrekening

-het berekenen van een kostprijs en een verkoopprijs

-het kiezen van een rechtsvorm en juridische risico’s

-het schrijven van een offerte en een factuur

De ondernemerschapsprogramma’s worden ook ingezet om leerlingen de basis van een ondernemende houding aan te leren: initiatief, planning, omgaan met risico’s, analyseren, creativiteit. Dit zijn de zogenaamde 21th Century skills. Hier zijn diverse werkvormen voor ontwikkeld.

Profielwerkstukken

4Bricks heeft, als specialist in onderzoek in het economisch domein, ruime ervaring met het begeleiden van profielwerkstukken (PWS) in zowel het economische als het culturele domein. Op diverse scholen voor havo en vwo zijn de bouwstenen voor een goed onderzoek aangereikt tijdens diverse trainingen. Ook zijn online via Teams leerlingen geholpen in kleine groepen.