Telefoonnummer

+31623434688

Email

Bertus@4bricks.nl

Openingstijden

Ma - Vr: 09:00 - 18:00

Waarom een ondernemingsplan? 

Je wil een onderneming gaan beginnen, maar waarom zou je dan een ondernemingsplan gaan schrijven? In een ondernemingsplan omschrijf je hoe jij jouw onderneming wil gaan opstarten. Je kunt dit doen om verschillende redenen.

1. De bank 

Voor het opstarten van je onderneming heb je wellicht geld nodig dat je wilt lenen bij de bank. De bank kan jou die lening (of dat krediet) alleen verstrekken op basis van een ondernemingsplan. Door middel van het ondernemingsplan toon je aan dat je vooruitzichten goed zijn en je rente en aflossing kunt betalen.

2. Investeerders 

Hetzelfde geldt voor investeerders. Om hen ervan te overtuigen geld te investeren in jouw onderneming zul je een gedegen plan op papier moeten hebben. Je product, je doelgroep, je concept moet voldoende weerbaar zijn om investeerders over de streep te trekken. Het belang van externe investeerders neemt toe nu banken steeds voorzichtiger worden met het verstrekken van leningen en kredieten.

3. Jezelf 

Voordat je een onderneming begint moet je goed nagedacht hebben over het product of de dienst die je wil gaan verkopen en de haalbaarheid van dit idee. Hiervoor moet je eigenlijk in kaart brengen waar jij goed in bent. Dit bepaalt namelijk op welke doelgroep je je gaat richten, welke dingen je zelf doet en wat je gaat uitbesteden. Vervolgens kun je marktonderzoek gaan doen, zodat duidelijk wordt of er interesse is in jouw product of dienst. Door na te denken over alle vier de stappen (marktonderzoek, marketing, organisatie en financieel) weet je zeker dat je niets vergeten bent.